Ako som absolvovala kurz BASIC HAIRSTYLING for MAKE-UP ARTIST

Keďže líčenie je ruka v ruke s účesom, rozhodla som sa absolvovať nejaký kurz, ktorý by ma naučil nejaké základné výčesy, hladké spoločenské účesy - no proste ten základ, ako vlas správne chytiť, vyžehliť, nakulmovať, natočiť atď.. :-)


Po pomerne zdĺhavom výbere rôznych kurzov a agentúr som si nakoniec vybrala absolvovať kurz v agentúre FAME.SK . 
Agentúra FAME.SK sa nachádza v Reffinery Gallery v Bratislave, začína ráno a končí podvečer. Kurzu sa zúčastnilo cca 8 žien pod vedením lektory Radky Markovej (tá pracuje už dlhé roky so zn. Schwarzkopf v Čechách i na Slovensku, pôsobí ako členka tímu technológov pre túto značku a nakoľko má prax v obore cca 23 rokov, môžem ju nazvať profesionálkou v obore). 
Na začiatku workshopu sme si povedali pár slov o každej z nás, lektorka Radka sa nám predstavila v stručnosti opísala svoju kariéru. Musím povedať, že som si s ňou od začiatku nejako "sadla" a po zvyšok dňa som sa jej pýtala na kadejaké rady a techniky. Doobedie bolo venované teórií z hľadiska štruktúry vlasov. Čo môžeme robiť s takými vlasmi, čo sa naopak nesmie, ako sa správať ku kučeravých alebo extra jemným vlasom, aké stylingové produkty použiť a podobne. 


Pitný režim a obed bol zabezpečený agentúrou, takže bolo príjemné popíjať už asi tretiu kávu pri sledovaní Radkiných rúk :-) 
Od obeda začala prax. Presunuli sme sa do druhej miestnosti, kde už boli nachystané aj modelky pre každú z nás. Keďže každá modelka disponovala inou "hrivou" bolo zaujímavé sledovať, aké rozdiely sú v príprave česania. Ako prvé sme si ukázali správne tupírovanie vlasov po sekciách a ako vytvoriť tzv. dámske číro ( uhladené natupírované vlasy na vrchu hlavy a po bokoch uhladené. Zakončené napríklad do neúhľadného drdolu). 




Radka nám pomedzi česanie ukazovala rôzne stylingové pomôcky (kefy, žehličky, kulmy, spony, príčesky, výplne do vlasov, laky na vlasy, púdre na vlasy, vosky..) Ďalej sme sa učili robiť vlny pomocou žehličky a kulmy. Aké vlny chceme vytvoriť a ako ich dosiahnuť. 
Mala som to šťastie (ak sa to dá tak nazvať), že väčšina dievčat často odbiehala von, takže ja som si s Radkou pokecala viac než dosť - čo je moja povaha, keď si niečo zaplatím, tak to chcem využiť na 110%. To znamená, že som jej ukazovala rôzne obrázky spoločenských výčesov a ona mi ukazovala na modelke stručný opis ako na to :-) 


Dostali sme za úlohu vytvoriť nejaký spoločenský účes a mohli sme na to využiť všetko, čo máme k dispozícií. Mne sa veľmi zapáčil jednoduchý výčes vhodný pre nevesty i kohokoľvek na spoločenskú príležitosť. Pomocou vlasovej výplne a sponiek som vytvorila niečo takéto :


PRED A PO




Vzala som stužku z poličky a pomocou sponky som ešte vytvorila akú takú ozdôbku :-) Viem, účes potrebuje ešte viac uhladiť a pohrať sa s ním, no za 30 minút je to celkom slušné, myslím :-) Výhodou je, že sa dá na ňom kadečo obmieňať a hladký drdol sa tá obmotať natočenými vlasmi, rybím copom...


Deň ubiehal nesmierne rýchlo, po tom, ako sme ukončili našu vlasovú prácu, k nám Radka ku každému prišla a zhodnotila účes. Povedala ako ho zlepšiť, čo sme urobili dobre a naopak, ako sme si ho mohli uľahčiť. Na konci kurzu nás spoločne pofotili a urobili profi fotky účesov. 
Poslednú polhodinku sme venovali zhrnutiu celého dňa a dostali sme certifikáty v 3 jazykoch. 


Nakoľko som na materskej dovolenke, o syna sa mi staral po celý deň manžel. Je pomerne ťažké niečo takéto absolvovať pri malom dieťati, ale nastavila som sa tak, že to zvládnem a z kurzu si vezmem čo najviac informácií. Preto som sa Radky stále niečo vypytovala a konzultovala rôzne spoločenské účesy, ktoré by som popri líčení stíhala (najprv si vlasy natočím, kým vychladnú, tak si dámu nalíčim a pokračujem v účese). 

Na konci dňa som si ňou podala ruku a popriala mi veľa úspechov, tak dúfam, že bude mať pravdu :-) 




Komentáre

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky