Moje skúsenosti s BB - krémami

Make-upy už dávno nie sú tak IN, ako to bolo kedysi. BéBé/CéCé/DéDé krémy posunuli klasické make-upy do zadných radov políc v drogériach a do popredia ide "prirodzený a zároveň bezchybný vzhľad pleti". 

Ja som vyskúšala takýchto tónovacích krémov už viac, preto Vám ponúkam moje skúsenosti s nimi. Nosím ich každodenne, make-up si nanášam už len výnimočne.

1. Ako prvý BB krém som si kúpila ešte pred tromi rokmi a bol to GOSH BB Cream v odtieni 02 Beige (dostupný v 5 odtieňoch). Ponúkal denný krém s podkladovkou a make-upom v jednom kroku. V tej dobe som mala zmiešaný typ pleti, naozaj som si nepotrebovala dávať pred jeho použitím vrstvu krému. Bol veľmi jemný, príjemne voňal a mal slabú až strednú kryciu schopnosť. Doteraz naňho spomínam len v dobrom a patrí k výrobkom, ktoré by som si kúpila ešte raz (a takýchto výrobkov veľa nie je!). Cena v predajni sa pohybuje okolo 12 €. 
2. Ako druhý BB krém som si kúpila od značky NIVEA. NIVEA BB Cream je dostupný iba v 2 odtieňoch - svetlý a tmavý. Ja som si zakúpila obidva, v lete som používala tmavší a v zime naopak ten svetlejší. Mám stredný tmavý typ pleti (pomerne ľahko sa opálim a bez spálenia) a aj tak by som ten svetlejší odtieň nazvala ako "medium beige". Dámy s porcelánovou pleťou majú smolu :-( Nivea BB Cream má tradičnú "niveácku" vôňu, odporúčala by som ho pre suchý typ pleti s nedokonalosťami, nakoľko má strednú kryciu schopnosť. Je pomerne hutnej konzistencie a ponúka až 5 v 1 = zjednocuje, kryje, hydratuje, rozjasňuje a má OF10. Opisujú ho ako ľahko vstrebateľný, ja by som to tak nenazvala, treba ho riadne rozotrieť, aby neostali na tvári fľaky. 
Určitý čas sa mi veľmi páčil, teraz som objavila lepší, takže si ho už asi nekúpim. Odporúčaná cena je 5 - 8 €.



3. Číslom 3 v postupnosti zakúpenia je MIXA upokojujúci BB Cream proti začervenaniu pleti. Ako ja hovorím, produkt, ktorý splní to, čo sľubuje. Hypoalergénny, bez parabénov, ktorý sa vie popasovať s červenými fľakmi, jemne kryje, krásne pleť zjednotí a je vhodný aj na citlivú pleť. Je dostupný v 2 odtieňoch (Natural Rose a Natural Gold). Ja som zvolila ten tmavší, Natural Gold a musím sa priznať, že mám doma už tretí kus. Tento BB krém je pre mňa No.1 a celkovo som si značku MIXA veľmi obľúbila. Má nevtieravú jemnú vôňu a nemusím si pod neho dávať ani krém (možno v treskúcej zime by som možno dala pod neho 6% alebo 8% denný krém tiež značky MIXA). Cena je od 6-9 € (podľa akcie). 




4. Mojou novinkou je L´oreal BB Cream SkinPerfection. Vo všeobecnosti mi sú výrobky značky  L´oreal a Garnier nesympatické, no tento BB krém 5v1 ma zaujal krásnym balením (?!) a tým, že bol v akcií. BB Cream SkinPerfection má pleť hydratovať, chrániť proti UV svojim OF25, maskovať póry, kryť nedokonalosti. Navyše má svojim zložením viditeľne zlepšovať pleť a po mesiaci používania majú byť výsledky zlepšenia viditeľné. Je určený pre vek v rozmedzí od 25 - 35 rokov. Ja som si ho kúpila v svetlejšom odtieni, ale opäť - nič pre porcelánovú farbu pleti. 
Používam ho už asi týždeň, musím povedať, že ma pozitívne prekvapil. Ma slabú až strednú kryciu schopnosť, viac sa mi vpíja do pleti ako napr. BB od Mixy, takže je vhodný aj pre mastnejšiu pleť. Kruhy pod očami žiaľ nemaskuje, ale to mu odpustím :-(




5. Zrejme posledným adeptom na hodnotenie je BéBé krém v pravom zmysle slova - lebo to v názve nemá, ale podľa opisu by som určite patril. Je to e.l.f. Studio Hydratačný tónovací krém s SPF 20. Značku e.l.f. má v celku rada, na niektoré produkty (lícenka, fixátor, mono očné tiene) nedám dopustiť, no niektoré výrobky patria do kategórie "low cost". Tu žiaľ zaraďujem aj tento tónovací krém, ktorý má pleť hydratovať, vyživovať vďaka vitamínom, chrániť proti UV a samozrejme jemne kryť nedokonalosti. Jediné, čo je na ňom pekné je vôňa po uhorkách a tým to aj končí. Konzistencia veľmi zlá, zanecháva na tvári stopy, až sa tak žmolkuje. Tým, že ho chcem riadne rozotrieť, krycia schopnosť končí a už vôbec by som  ho neodporúčala extra suchej pleti, podľa opisu. Tónovací krém stojí okolo 5 €, ale podľa môjho názoru za to nestojí. 
PS: Nehovoriac o tom, že je to ten najoranžovejší odtieň Nude, aký poznám..



Dúfam, že som Vám opäť trošku pomohla. Prajem Vám krásny deň a už sa teším na vianočné líčenia :-)

PS: Moje líčenia a postrehy môžete sledovať aj na FACEBOOKu . 

J.



Komentáre

  1. Zkousela jsem Niveu a me nesedl delal fleky a ikdyz byl to ten svetly byl na me pleti dost tmavy.
    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky