Svadobný make-up - je (ne) dôležitý?

Budúca nevesta plánuje na svoj veľký deň toho veľa..naozaj veľa...Prípravy a rezervácie začínajú už takmer o jeden rok pred termínom sobáša. O svadobnom líčení som sa rozhodla napísať článok preto, lebo ho stále mnoho neviest podceňuje -  buď ho rieši na poslednú chvíľu alebo ho vôbec nerieši. Krásna výzdoba, krásny obrad, šaty...ale čo nevesta? Veď to, čo nám zostane zo svadby sú "len" spomienky a profi fotky. 
A práve na nich by sme mali vyzerať perfektne.


Teóriu svadobného líčenia už ovládajú mnohé z Vás. Vieme, že to nemá byť trikolóra výrazných farieb (od tej najsvetlejšej až po tú najvýraznejšiu), povedala by som, že ani flitre nie sú práve na mieste.

Make-up nevesty má byť: 

1. dlhotrvácny (vodeodolný a najlepšie aj oteruodolný)
2. zvýrazňujúci kontúry tváre (spolu s kontúrovaním - niečo opticky zúžime, niečo naopak dáme do popredia)
3. čo najmenej náročný z hľadiska jeho "údržby" (nevesta si počas večera maximálne prepúdruje nos/čelo a aplikuje rúž/lesk).

Ak sa rozhodnete nalíčiť sa sama, mám iba jednu radu - zvoľte osvedčené produkty. Patrí tu make-up v správnom odtieni (aby Vám opticky nepredeľoval tvár a krk), ktorý Vám drží celý deň. Očné tiene by sa nemali zlievať a otláčať, rúž by mal vydržať aspoň pár vypitých pohárikov. Umelé mihalnice by mali byť správne nalepené a pôsobiť prirodzene. 
Avšak, vždy odporúčam zvoliť si vizážistku, ktorej práce sa Vám páčia a je pre Vás cenovo dostupná (lebo aj o tom to je). Skúste si v okolí nájsť vizážistku, ktorá má dobré referencie, je šikovná a HLAVNE - používa profesionálne produkty. Podľa môjho názoru má mať vizážistka naozajstné vybavenie - nepôsobí dobre, ak by ma prišiel nalíčiť niekto s kozmetickou taštičkou ...:-(  Ďalšou vecou, nad ktorou by som si dala záležať, je prístup k zákazníčke. Ja osobne som si nikdy nedovolila odísť od klientky bez toho, aby som sa spýtala na jej spokojnosť s líčením. Či sa v ňom cíti dobre, niečo sa jej zdá príliš alebo naopak ešte zvýrazníme. 

Máte zlú skúsenosť s vizážistkou? Treba jej to povedať! Ja som spravila žiaľ tú chybu, že som v tichosti odišla a prekvapivú reakciu som si nechala na doma. Takto vyzeral výsledok jednej slečny a jej vhodné denné líčenie pre mňa..Akýkoľvek poznatok by mal vizážistku posúvať vpred.

Vizážistku by ste si mali rezervovať dopredu, máloktorá profíčka má voľný termín týždeň pred Vašou svadbou. Ak si nie ste isté, požiadajte ju o skúšku líčenia, spoločným rozhovorom by ste mali nájsť vhodné líčenie pre Vás. 
Ako som už na začiatku spomínala, svadobný make-up by nemal byť príliš farebný a jagavý. Niekto si môže dovoliť výraznejší make-up. No dáma, ktorá sa každý deň nelíči, toho naopak znesie menej.

Je treba brať ohľad aj na fotografa, ktorý Váš pohľad na fotkách aj trochu upraví a pohrá sa so svetlom, tieňom a farbami.

Tu sú príklady môjho svadobného líčenia:



Veľa sa dá odkukať aj z Youtube, slávne bloggerky ponúkajú výborné návody na svadobné líčenie. Zároveň je možné vidieť aj produkty, ktoré používajú a zároveň odporúčajú. 

Ja mám, veľmi rada líčenie neviest. S každou jednou prežívam tu jej svadbu - niektorým pomáham aj s účesom alebo obliekaním do šiat :-) Je to krásny deň, ktorý si rozhodne treba užiť a dúfať, že je to ten jediný v živote..:-) 

Komentáre

  1. Krásně umíš nalíčit. Určitě si ale myslím že pro ty co líčení moc neholdují by byla dobrá volba navštívit vizážistku aby alespoň poradila nebo popřípadě rovnou nalíčila. Protože na každá chce mít na svatbu krásné vzpomínky a hlavně fotky. Jak píšeš, na youtube se dá spousta věcí okoukat a inspirovat, takže si myslím že se dá dobře nalíčit, vhodnými produkty i sama doma. Jinak se určitě těším na další svatební články.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. u svatebka musej být právě výrazný oči a hlavně super držící makeup, aby přežil i takovou tu...svatební noc :D krásný proměny :))
    www.plesatazpevacka.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Krásne líčiš, si veľmi šikovná :). Je fakt, že z Youtube sa dá veľa okukať, sama som zvyknutá sa takto líčiť. Ale na to, aby bol niekto profík, treba mať aj nejakú prax. Preto sa rada zverím do tvojich rúk. Navyše si neviem predstaviť, že ako amatér by som sa ešte v deň svadby stresovala s tým, či sa nalíčim podľa svojich predstáv a či to vydrží :). Za mňa jednoznačne profi líčenie :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Krásne líčiš, si veľmi šikovná :). Je fakt, že z Youtube sa dá veľa okukať, sama som zvyknutá sa takto líčiť. Ale na to, aby bol niekto profík, treba mať aj nejakú prax. Preto sa rada zverím do tvojich rúk. Navyše si neviem predstaviť, že ako amatér by som sa ešte v deň svadby stresovala s tým, či sa nalíčim podľa svojich predstáv a či to vydrží :). Za mňa jednoznačne profi líčenie :)

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky